Controlul financiar preventiv propriu

CURS DE INSTRUIRE

CONTROLUL FINANCIAR PREVENTIV PROPRIU

TEMATICA ABORDATA

1. Principalele modificari aduse de Ordinul ministrului finantelor publice nr. 2332/2017 si implicatiile acestora asupra exercitarii vizei de control financiar preventiv propriu.

2. Modificarile aduse cadrului general al operatiunilor supuse controlului financiar preventiv:

a. Modificarea cadrului normativ incident proiectelor de operatiuni.
b. Includerea unor operatiuni care fac obiectul controlului financiar preventiv propriu.
c. Acordarea vizei ”in trei pasi” pentru contractele de achizitie, respectiv exercitarea vizei pe strategia de contractare, acordarea vizei pe modelul de contract/acord-cadru si exercitarea vizei pe contractul de achizitie.

3. Modificarile aduse listelor de verificare a proiectelor de operatiuni supuse controlului financiar preventiv propriu.

4. Definirea controlului financiar preventiv si prezentarea scopului acestuia.

5. Prezentarea proiectelor de operatiuni care fac obiectul controlului financiar preventiv.

6. Organizarea controlului financiar preventiv propriu intr-o entitate publica. Desemnarea persoanelor care exercita controlul financiar preventiv propriu. Deficiente si erori posibile privind organizarea controlului financiar preventiv propriu, precum si modul lor de solutionare/remediere.

7. Cadrul operatiunilor supuse controlului financiar preventiv propriu. Cum se adapteaza cadrul general al operatiunilor supuse controlului financiar preventiv la specificul entitatii, respectiv cum se elaboreaza si aproba cadrul specific al operatiunilor supuse controlului financiar preventiv. Deficiente si erori posibile privind intocmirea si actualizarea cadrului specific al operatiunilor supuse controlului financiar preventiv propriu, precum si modul lor de solutionare/remediere.

8. Modificarile aduse listelor de verificare prin Ordinul ministrului finantelor publice nr. 2332/2017. Elaborarea/actualizarea listelor de verificare. Cum se foloseste practic lista de verificare in exercitarea vizei de control financiar preventiv propriu. Deficiente si erori posibile privind intocmirea si actualizarea cadrului specific al operatiunilor supuse controlului financiar preventiv propriu, precum si modul lor de solutionare/remediere.

9. Viza de control financiar preventiv propriu. Informatiile cuprinse in viza. Deficiente si erori posibile privind viza de control financiar preventiv propriu, precum si modul lor de solutionare/remediere.

10. Registrul privind operatiunile prezentate la viza de control financiar preventiv propriu. Restrictii privind completarea registrului. Pot exista mai multe registre privind operatiunile prezentate la viza de control financiar preventiv propriu? Cum se completeaza practic registrul privind operatiunile prezentate la viza de control financiar preventiv propriu. Stabilirea termenului pentru pronuntare (acordare/refuz al vizei). Deficiente si erori posibile privind Registrul privind operatiunile prezentate la viza de control financiar preventiv propriu, precum si modul lor de solutionare/remediere.

11. Procedura de control privind operatiunile prezentate la viza de control financiar preventiv propriu. Cand si cum se intocmeste practic nota de restituire? Cum se realizeaza practic verificarea formala a proiectului de operatiune supus vizei? Cum se realizeaza practic verificarea de fond a proiectului de operatiune supus vizei? Deficiente si erori posibile privind procedura de control, precum si modul lor de solutionare/remediere.

12. Refuzul de viza. Cand se da refuz de viza si cum se intocmeste practic documentul de refuz de viza? Cum procedam daca conducatorul entitatii efectueaza, pe propria raspundere, a unei operatiuni respinse la viza? Deficiente si erori posibile privind refuzul de viza, precum si modul lor de solutionare/remediere.

13. Raportari privind activitatea de control financiar preventiv propriu.

14. Codul specific de norme profesionale pentru persoanele care exercita activitatea de control financiar preventiv propriu.

15. Conditiile cumulative necesare a fi indeplinite de persoanele ce se numesc in activitatea de control financiar preventiv propriu.

16. Principii pentru exercitarea atributiilor de control financiar preventiv propriu.

17. Suspendarea, schimbarea sau destituirea persoanelor desemnate sa exercite activitatea de control financiar preventiv propriu. Asigurarea activitatii de control financiar preventiv propriu pe durata schimbarii, suspendarii sau destituirii.

18. Evaluarea persoanei desemnate sa exercite activitatea de control financiar preventiv propriu.

19. Raspunderea juridica a persoanei care exercita controlul financiar preventiv propriu.

20. Elemente practice privind exercitarea controlului financiar preventiv propriu. Acordarea vizei de control financiar preventiv propriu in domeniul salarizarii, achizitiilor, platilor.

21. Prevederi legale minimale in domeniul achizitiilor ce trebuie cunoscute in vederea acordarii vizei de control financiar preventiv propriu.

22. Prezentarea practica a unor spete si studii de caz privind acordarea vizei de control financiar preventiv propriu.

BENEFICIILE INSTRUIRII

Interactivitate

Ne concentram pe lucrul in echipa, pe interactivitate, pe implicarea fiecaruia dintre dumneavoastra in procesul de invatare. Veti beneficia atat de experienta trainerului, cat si de experienta grupei de cursanti.

Traineri practicieni

Colaboratorii nostri sunt traineri practicieni cu vasta experienta in domeniile lor de expertiza. Astfel, aspectele teoretice se vor imbina perfect cu cele practice, tocmai pentru ca dumneavoastra sa dobanditi un bagaj de cunostinte util, pe care sa il aplicati, in mod direct, in activitatea pe care o desfasurati.

Costul instruirii

Beneficiati de conditii moderne de instruire fara cheltuieli suplimentare.

Diploma de participare

Confirmam prezenta, implicarea si finalizarea programului de instruire prin dobandirea unei diplome de participare.

INTREBARI FRECVENTE

Pot sa ma inscriu daca sunt persoana fizica?

Da, inscrierea se poate face atat ca persoana fizica, cat si ca persoana juridica.

Beneficiez de un suport de curs?

Da, toti participantii la evenimentele noastre beneficiaza de un suport de curs adaptat nevoilor de formare profesionala.

Achizitionarea serviciilor de cazare este obligatorie?

Achizitionarea serviciilor de cazare nu este obligatorie,
ea este optionala.

Se aplica reduceri?

Da, pentru inscrierea mai multor persoane din cadrul aceleiasi entitati sau din cadrul unor entitati partenere beneficiati de reducere.

TRIMITETI UN MESAJ

Pentru orice intrebare despre eveniment va rugam sa ne contactati.

ADRESA

Bulevardul Bucurestii Noi, Nr 50A, Tronson A+C,

Sector 1, Bucuresti

Orar: 09:00 – 18:00

CONTACT

office@focus-training.ro

+40 762 278 969

+40 768 181 373

CURS ORGANIZAT DE

back to top post